Robotkæledyr og unyttige robotter

Nyt undervisningsmateriale til at arbejde med micro:bit på mellemtrinnet

I skoleåret 2018/19 er der mange lærere og elever på mellemtrinnet, som for første gang
skal stifte bekendtskab med en BBC micro:bit eller bare micro:bit. Baggrunden for denne programmerbare minicomputer kan du læse om i “Historien om BBC micro:bit” i hæftet for underviseren.
Kæledyrsrobotter og unyttige robotter” er den første i serien “Min micro:bit” til grundskolens 4. – 6. klassetrin. Jeg kunne forestille mig, at det fx var undervisere i fagene natur/teknologi og håndværk/design, som arbejdede sammen om projekterne.
Materialet består af et elevhæfte og en vejledning til underviseren. Af praktiske årsager er der lavet et projektsæt til hæftet.

Materialet:

Undervisningsmaterialet kan købes her.

Se under BBC Micro:bit Undervisning.
Institutioner m.m. kan bruge EAN nummer.

Materialerne i projektsættet er lavet for at gøre det mere enkelt at lave kredsløbsopstillingerne i elevhæftet og spare tid for underviseren. Den ekstra batteriboks er monteret med ekstra ledninger, så den kan forbindes til to servomotorer og en micro:bit. Desuden har tre af ledningerne til lysdioderne indbygget en resistor. Så undgår eleverne besværet med fx et breadboard og løse resistorer.

Projektsæt micro:bit-2

Udvidelse af Projektsæt micro:bit-1 med bl. motorer til at dreje hele vejen rundt i modsætning til servomotorer (0 – 180 grader).

Eksempler: